Halong Bay

halong bay

Halong Bay is sinds 2012 één van de ‘7 Wonders of Nature’ en echt een must see tijdens je reis door Vietnam. In 1994 is Halong Bay opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ongeveer 1600 kalkstenen eilanden rijzen spectaculair op uit de oceaan.

Maak een cruise

De meeste mensen bezoeken Halong Bay per boot. Wij reizen 2 dagen mee met Swan Cruises en varen tussen de Karstbergen en drijvende vissersdorpjes. We kajakken, bezoeken eeuwenoude grotten en hebben tussendoor nog voldoende tijd om te zonnen en zwemmen op de meest paradijselijke plekjes van de baai.

Als de zon onder is, gaat de boot bij een van de eilanden voor anker en genieten we van een heerlijke Vietnamese maaltijd. Laat op de avond hengelen we zelf met onze gezellige tafelvrienden krab en inktvis uit zee.

De nacht is kort en om 06:00 uur start de yoga op het deck met een prachtig uitzicht op de bergen en de zee. Hoewel yoga mijn ding is draai ik me toch nog even om. Om 08:00 uur ruiken we de koffie en staat er een gezond ontbijt voor ons klaar. Daar komen we ons bed voor uit. Na het ontbijt varen we naar een schitterende grot en bezoeken een strand. De omgeving is zo groen en prachtig, het is fantastisch om hier te zijn.

Begin van de middag vaart de boot terug naar de haven van Halong Bay. We genieten van een zalige lunch aan boord en nemen afscheid van elkaar. De bus brengt ons terug naar Hanoi. Vanavond stappen we in de nachttrein, op naar Hue.

Enjoy Halong Bay

Doen! Boek een cruise als je in Noord-Vietnam bent en ga naar Halong Bay, kijk zelf maar!