Zakynthos

Op het zuidelijkste puntje van de ionische eilanden in Griekenland ligt Zakynthos. Wat een paradijsje met prachtige stranden.


Reis jij binnenkort naar Zakynthos?

Wij geven je 10 tips

 

1. Verblijf

Wij verbleven in Appartement Celia in Vassilikos, een kleinschalig appartementencomplex op een top locatie. Lees onze review maar op Zoover.


2. Vervoer

Regel wel even eigen vervoer als je verblijft in Celia, het ligt wat afgelegen. Wij hebben zeer goede ervaringen met het huren van brommers via Smart Retals.

Griekenland, Zakynthos

Kaart van Zakynthos met mijn aantekeningen er op

3. Navagio beach

Met de scooter vanuit Vassilicos richting het noorden. We pakken de boot in Makri Gialos naar Navagio beach, ook wel shipwreak beach genoemd. Deze plek is een van de meest gefotografeerde stranden van de wereld. Het strand is parelwit en de zee is hier prachtig turquoise. Midden op het strand ligt een oud aangespoeld schipwrak. Echt een must-see! Eind van de middag doorgereden naar het hoogste punt van Navagio beach. Wat een uitzicht, kijk zelf maar!

Zakynthos, Griekenland

Griekenland, Zakynthos

4. Vassilikos

Vassilikos is een rustig plaatsje met veel kleine stranden. Na zonsondergang komen op Geraks beach de zeeschildpadden (Caretta-Caretta) aan land om eieren te leggen. Het is een van de mooiste en langste zandstranden van het eiland. Bovendien is Gerakas beach een belangrijk gedeelte van het beschermde marine park.

Zakynthos, Griekenland

Griekenland, Zakynthos

5. Dafni beach

Een plek om echt niet te vergeten is Dafni beach. Het is een schildpaddeneiland en erg favoriet onder toeristen. Langs de hoofdweg naar Gerakas volg je de borden Dafni beach. De weg ernaartoe op de scooter is echt een spannend avontuur. Het gebied is heuvelachtig, smal en als je afdaalt lijkt het net of je bij een verlaten strand uitkomt. Niet omdraaien! De strandtenten en het strand zijn sprookjesachtig. Dit hadden we veel eerder moeten ontdekken!

Griekenland, Zakynthos

Griekenland, Zakynthos

6. Laganas

Ben je in Agios Sostis, dan moet je zeker naar Cameo eiland. Via een unieke loopbrug kom je op een dromerig eilandje met prachtig uitzicht. Entree 5 euro met gratis drankje. Als je van het eiland afkomt kun je verschillende boottochten boeken. Niet twijfelen, gewoon doen! Wij zijn voor 15 euro p/p naar Marathonisi, ook wel schildpaddeneiland geweest en gezwommen in de Keri caves. Het was een unieke ervaring.

Griekenland, Zakynthos

Griekenland, Zakynthos

7. Keri

De grootste Griekse vlag ter wereld wappert in het bergdorp Keri. Bij het Keri Lighthouse Restaurant aan de rand van een steile rotspartij, nabij de vuurtoren, kun je de vlag bewonderen. Het uitzichtpunt op de rotsen is prachtig. Echt even heen rijden. Je ziet hier een hele andere kant van het eiland. Op de terugweg rijden we langs het pittoreske haventje van Limni Keri. Dit was vroeger de belangrijkste haven van Zakynthos. Tegenwoordig dobberen hier een dozijn motor- en vissersbootjes.

Griekenland, Zakynthos
8.  Zakynthos stad

Zakynthos stad is de hoofdstad van het eiland en heeft tevens de grootste haven. Het is gebouwd op een vlak gedeelte aan de voet van de Stranis heuvel met de wijk Bohali en het Venetiaanse Kastor. Het uitzicht is hier prachtig. Je kijkt uit op Zakynthos-stad en de haven. Bezoek tijdens je vakantie zeker het Solomosplein en het ‘San Marco’ plein wat vlak achter de gezellige winkelstraat ligt en waar je heerlijk kan eten.

Griekenland, Zakynthos

Griekenland, Zakynthos

9. Exo Chora

De oudste olijfboom op het eiland staat midden op het dorpsplein van Exo Chora. De omgeving is groen en ongerept. En de oude rode traditionele dorpshuisjes zijn nog steeds in tact gebleven sinds de aardbeving in 1953 in Zante.

Griekenland, Zakynthos

Griekenland, Zakynthos Karin Claessen en Maaike Diepstraten

10. Blue Caves

Via de hoofdweg vanuit Zakynthos Stad rijden we op de scooter richting het noorden. Het is echt genieten zo op de brommer. We stoppen in Makri Gialos Beach. Een handige tussenstop waar we een boottocht boeken naar de Blue Caves. Het water is azuurblauw en je kunt hier snorkelen en in de caves zwemmen. Deze trip is trouwens prima te combineren met een boottocht naar het scheepswrak.

Griekenland, Zakynthos

Griekenland, Zakynthos

Karin claessen Rene Schreurs

Contact

Wil je iets aan ons vragen of aan ons doorgeven? Mail ons of laat een berichtje achter via Facebook of Instagram.